Joko olette bonganneet. MAMMA MIA SING ALONG!

Kyseessähän on tuossa kesällä tullut leffa mamma mia, jota itsekin olin teatterissa katselemassa. Tämä versio on nimensä mukaisesti LAULA MUKANA. Leffa on tekstitetty normaalista suomeksi ja ruotsiksi, mutta laulukohtauksissa ruudulla kulkee laulujen sanat englanniksi, samallalailla kun karaokessa, eli teksti menee punaselle kun se lauletaan.. Tai siis kyllä te tiiätte. Tarkotus on siis että yleisö hoilaa leffan mukana abban superhittejä. Makeeta?!

Meryl Streep on pääosassa rakastettuun musikaaliin perustuvassa elokuvassa. Streepin ja Brosnanin näyttelemän parin rakkaustarina kerrotaan ABBAn kuolemattoman musiikin kautta. Streep näyttelee Donnaa, itsenäistä yksinhuoltajaäitiä jolla on pieni hotelli idyllisellä kreikkalaissaarella. Donnan tytär Sophie (Amanda Seyfried) on menossa naimisiin ja Donna on kutsunut häihin kaksi parasta ystäväänsä, käytännöllisen ja järkevän Rosien (Julie Walters) ja rikkaan, useasti eronneen Tanyan (Christine Baranski), joiden kanssa hänellä oli muinoin bändi Donna and the Dynamos. Morsian on äidiltään salaa kutsunut kuitenkin kolme omaa vierasta - kolme miestä, joista yhden täytyy olla Sophien oikea isä jonka pitäisi saattaa hänet alttarille. Yhden kaoottisen vuorokauden aikana saarella syntyy uusi rakkaus ja vanhat romanssit saavat uutta tulta alleen.

Ohjaus: Phyllida Lloyd

Pääosissa: Meryl Streep, Pierce Brosnan, Amanda Seyfried, Colin Firth, Christine Baranski, Julie Walters, Stellan Skarsgård, Dominic Cooper

(lähde: finnkino.fi)

Leffan normaaliversio yllätti ainakin mut positiivisesti. Äiti mut sitä raahas katsomaan, onhan abban laulut suuri osa hänen nuoruuttaan. Yllätysyllätys, ne on  myös mun nuoruutta a-teensin muodossa. 8D Leffa oli suht perus hollywood-rakkaus-hömppä-leffa, sisälsi ihanaa huumori kyllä. Sitäpaitsi rakastan meryl streeppiä! Ja amanda seyfriedkin loisti leffassa, varsinkin ihanaisella ulkonäöllään.

38397309.jpg

Ja hei, kuka voisi vastustaa leffaa jossa on pierce brosnan?

mammabrosnan.jpg

ihanat rintakarvat!

Ehdottomasti leffan parasta antia oli maisemat, leffahan sijoittuu kreikkaan.

mama_mia_02.jpg

mamma-mia-poster.png

large_mammadance.jpg

MAMM%20MIA%20CHURCH%20SCENE%20SKOPELO.jp

rex_mammamia.jpg

Luvassa tanssia, itkua, rakkautta, naurua ja LAULUA. Savonkinot.fi sivun mukaan tää on ensmänen kerta kun suomessa esitetään laula mukana - versioita. Ennennäkemätöntä ja ihanan kuulosta!:) Menen itekin heti jos tulee turkuun tai saloon. Saa nähdä miten ihmiset lähtee mukaan :)

1747063.jpg