Ensin terkut helsingistä. Siellä vietimme eilen kokonaisen päivän kouluretken merkeissä. Käytiin ensin sinebrychoff museossa katsomassa Le notti italiane - italialaiset yöt - näyttely.

Italia tunnetaan tänään korkeatasoisesta muodistaan ja italiattaret tyylikkyydestään sekä eleganssistan. Italiassa on pitkät perinteet jo keskiajalta lähtien laadukkaisiin, käsintehtyihin ja mittatilaustyönä tehtyihin kalliisiin vaatteisiin. Sinebrychoffin taidemuseon erikoisnäyttelyn myötä on tilaisuus kurkistaa italialaisten uniikkipukujen loistokkaaseen maailmaan. Näyttely esittelee italialaisten muotisuunnittelijoiden alta moda - luomuksia sekä vöitä, kenkiä ja laukkuja 1950-luvulta lähtien 1990-luvulle asti.

Le-Notti-Italianekuvat-041.jpg

Le-Notti-Italianekuvat-037.jpg

(teksti ja kuvat: museon sivuilta)

Valitettavasti museossa ei saanut tekijänoikeusjuttujen takia kuvata.

Näyttely oli todella mielenkiintoinen! Kuinka usein eteen tulee mahdollisuus ihailla Prinsessa Dianan pitämää, metallista tehtyä mekkoa, jonka on suunnitellut ja valmistanut versace? Harmi ettei mekkoja saanut hypistellä, metallimekon painavuus olisi kiinnostanut. Näyttelyn kokoelma on peräisin italialaiselta pariskunnalta, lääkärimies ja juristivaimo, jotka ovat alkaneet keräilemään näitä uniikkipukuja jo kauemman aikaa sitten. Pariskunta asuu linnassa, ja he ovat hyvin varakkaita. He järjestävät usein coctailjuhlia, joihin julkkikset sitten teettävät uniikit asunsa jollain huippusuunnittelijalla. Koska pukuja ei käytetä kuin yhden ainoan kerran, pariskunta sai idean alkaa keräilemään niitä. Nykyään kokoelma sisältää yli 800 huippuluomusta, joita he ovat ostaneet huutokaupoista, sekä saaneet lahjoituksina. Tässä näyttelyssä oli mukana n. 60 pukua. Oletteko koskaan nähnyt livenä audrey hedburnin pukuja? oih, nam.

Kannustan tutustumaan näyttelyyn, jos helsingissä pyöritte. Eihän näyttely kovin laaja ole, mutta eipä sen hintaankaan kuole, hinta on maksimissaan 7,50e. Opiskelijoille kai 6e. Alle 18vuotiaat ilmaiseksi! Joten hopihopi paikalle tutustumaan.

Näyttelyn jälkeen saimme vapaasti tutustua erilaisiin helsinkiläisiin putiikkeihin. Sinin kanssa käytiin mereijassa, villisilkissä, dieselillä ja ah niin ihanassa minna parikan liikkeessä. Minna on niiiiin söpö! Ja ne kengät, ne kengät. <3 Ei taida joulupukki tänä jouluna tuoda parikoita kaappiini :( Lisäksi käytiin tietenkin gt:ssä ja foorumin  henkassa. Mitään en niistä  ostanut, koska ostolakkoni pitää edelleen! Uffilta kuitenkin mukaan tarttui mekko, joka päätyy glamour-synttäribileisiini.  Niin, kirppikset eivät kuuluneet ostolakon  piiriin.

 2120683.jpg

Jotain kasari-ysäri viboja? :D mulla oli pienenä tämmösiä musta sametti-kirjava  kohokuvioitu kangas-mekkoja. Mekon yläosa on siis mustaa samettia, sydämen muotoinen ja sisällä on vieläpä korsettiluutkin. Alaosa on kahisevaa, jotenkin kovaa kangasta, jossa siis liilalla pohjalla on kohokuvioita samettimaisella pinnalla. Ja vielä rusettikin! Mekosta jouduin pulittamaan 35e (AUTS!), mutta en vain voinut vastustaa.Tämä+kiiltonahkaleggarit. Rusettinilkkurit. oj nam. parasta! <3 Näyttää vielä 100x paremmalta päällä. Näette sitten bileiden jälkeen!

Tämän päivän asu näyttää tälle:

2120702.jpg

raskausmekko/seppälä
paita/h&m

Pinkit sukat paras osa asua? No ei,olihan mulla mekan saapikkaat (siis ne jotka mulla on melkeen aina..) jalassa, ettei sukat näy. Mekko tais olla ekaa kertaa nyt päällä, ostin sen tosin jo kesällä. Sen taskut on liian alhaalla!!

Nyt lähden valmistautumaan viikonloppuun, joka menee kokonaan myyjäisissä. Seuraava postaus tuleepi sitten aikasintaan sunnuntai-iltana! Hyvää viikonloppua kaikille! ja käykäähän osallistumassa arvontaan.

1747063.jpg