jajatt kirjoitti 10.02.2009 - 17:25
Ei mut oikeesti, sun tyyli on ihana. Ihailen sitä niin paljon! siis ei siinä mitään kummempia ole, mut haluisin ite saman! Voisit joskus tehdä sellasen merkinnän tai vaan kertoa et mitä ilman et pärjäis ja mikä on sun tyylin a ja o. (Ja et miten pääsee pehmeesti eroon housuista! se tylsistyttää kaikkein eniten oikeestaan. aina housuthousut. tietty ois vaan helppoo pistää hame mut.. aaa kerro vaihtoehtoja normaaleille housuille! :D) Et niille, ketä haluu inspiroitua sun tyylistä, ois helpompaa. :D jatkan tän seurailua awsss sun koiratki on ihania.

Tämä postaus on siis kyseisen kommentin johdosta tehty, toivottavasti jajatt on tyytyväinen ja toivottavasti tästä on hyötyä muillekin. Ihan ensi alkuun painotan, että mikään tässä kyseisessä postauksessa esitetty asia ei ole eksakti totuus, ei suurien muodinluojien faktoja eikä edes yleisen massamuodin piirteitä, vaan omia mielipiteitäni, hyväksi havaitsemiani kikkoja ja lempivaatteitani.

Keskitytään ensin vaikka tuohon, että miten päästä eroon ainaisesta housujen käytöstä. Mulla on itellä joskus ollut ihan sama ongelma, olin joskus se tuikitavallinen tyttö, joka pukeutui aina farkkuihin ja henkkamaukan neuleeseen. Sen jälkeen kun pääsin vaihdoksesta yli, en farkkuja ole kovin montaa kertaa jalkaani edes laittanut. Viihdyn huomattavasti paljon paremmin mekoissa. Tosin nykyään tehdään kyllä kaikkia aika upeitakin farkkuja, joten voi olla et itselläkin jossain vaiheessa tulee osittainen paluu farkkujen pariin.

Ensimmäinen askel mekkoihin siirtymisessä on tottakai niiden sekä sukkahousujen ostaminen.

Millainen mekko? Suosittelen ostamaan ensimmäisenä jonkun halvahkon (jos jää kuitenkin pitämättä) perusmekon. Yksivärisen, mielellään omaa lemppariväriä. Musta mekko on helpoin ja huomiota herättämättömin (mikäli haluaa tehdä tyylivaihdostaan rauhassa, eikä heti ensimmäisenä päivänä koulussa räväyttää leidilookilla), mutta toisaalta joku yksivärinen perusmekko on helppo asustaa mustilla yksityiskohdilla.

Yksi parhaimmista perusmekoistani on toi sininen trikoomekko, joka on muistaakseni henkkamaukalta. Juurikin tuollaisella suosittelisin aloittamaan. Toisena vaihtoehtona esim tuollainen musta yksinkertainen mekko, jossa on ehkä pieniä koristeluja.

Perusmekon päälle voi heivata pelkän neuletakin ja seuraksi kengät, niin yksinkertainen asu on valmis! Väreiltään asun ei tarvitse todellakaan olla noin räväkkä, vaan esimerkiksi sinisen mekon seuraksi voi laittaa mustan neuleen, mustat sukkahousut ja vaikkapa ihan mustat kengätkin.

Mun lemppariperusmekot on Ginatricotin t-paita mekot:

Kuvassa tuo tumma mekko siis. Ginassahan on näitä ihan hurjasti erilaisia, niin että yläosan kuvioinnissa on vaikka mitä. Palloja, pitsikuosia, leopardikuosia.. Ja ihan yksivärisiäkin yläosia taitaa olla. Nää on käteviä, voi kiireisenä aamuna vaan vetää päälle tälläsen ja sukkahousut, ja silti näyttää hyvälle. Eikä hintakaan oo paha, 15 euron hinnalla näitä vois ostaa aika montakin. Tuo oranssi lappuhaalarimekko taas on ollut yks mun parhaimpia mekkohankintoja, se on aivan ihana ja piristää päivän kun päivän! Ja helppo yhdistellä.

Sukkahousut. Ite suosin keväällä, syksyllä ja talvella henkkamaukan paksuja mustia sukkiksia. Oisko nää peräti 100den sukkiksia. Kuitenkin ovat sellasia kiiltäviä, eikä mitään villasukkiksia. 8) Näistä ei näy läpi, mikä on hurjan hyvä. Mä henkilökohtasesti inhoon sellasia läpinäkyvän mustia sukkiksia, jalat näyttää rumille niissä. Näitä paketteja kannattaa hamstrata useampi kotiin, sukkahousut on aina kadoksissa. Mustien lisäksi kannattaa ostaa muutamat eri väriset ja ehkä jotain kuvioitujakin sukkiksia. Mustan mekon saa aina piristettyä värillisillä sukkiksilla.

sitten kuvia värikkäiden sukkiksien käytöstä:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mekkojen lisäksi tietenkin kannattaa ostaa hameita, mutta ne ei loppujen lopuksi ole niin helppoja kuin mekot. Niiden kanssa täytyy aina miettiä mätsäävä paitakin. Kuitenkin jokaisen tytön kaapista pitäisi löytyä polvipituinen, mieluiten musta hame. Helppo vaate sekin, joo.

Kengät. Mekkoihmisten pitää tietenkin omistaa tietynlaisia kenkiä, koska mekkojen kanssa ei ihan mitä tahansa voi tyylikkäästi käyttää. Kesäisin on helppoa, joka kauppa on täynnä sopivia ja kivoja ballerinoja, jotka on helpompaakin helpompi yhdistää mekkoon kuin mekkoon. Suosittelen ostamaan ainakin yhdet mustat perusballerinat, jotka ylläolevissakin kuvissa näkyy. Sen lisäksi voi ostaa vaikka korkokenkiä, jos niistä tykkää. Talvella on aina vaikeampaa, kaupat pursuu kaikkia korollisia nilkkureja, ja harva niitä oikeasti haluaa näillä säillä käyttää. Vaihtoehtoja kuitenkin on ja paljon:

 

Pitkävartiset nahkasaappaat, varsinkin mustat, sopii kaikkien mekkojen seuraksi. Kyseiset yksilöt ovat tosin kierrätyskeskukselta, mutta jonkunverran vastaavia löytää uusinakin.

Omat lempparini on jo melkein puhkikulutetut mekasta ostetut rusettimokkanilkkurit. Korottomat nämäkin siis. Ehdottomasti kaappiin siis yhdet mustat talvikengät, koska ne sopii asuun kuin asuun.

Itse kysymykseen, eli miten päästä eroon niistä housuista ja siirtyä mekkoihin. :D vaikeahan sitä on loppujen lopuksi, varsinkin tuntemattomille, neuvoa, kun ei tiedä että miksi niihin farkkuihin on jämähtänyt. No, farkkuja pidetään ainakin helppoina. Ne on iisiä vetää aamulla jalkaan, ja seuraavana aamuna, ja sitä seuraavana aamuna, ajattelematta. Neuvoisin siis näitä tottumuksesta farkut jalkaanvetäviä suunnittelemaan asun illalla valmiiksi, sen voi koota vaikka lattialle sen näköisenä kun se olisi päälläsi. Jos taas on tyyliltään vaatimaton, eikä oikein ehkä uskalla repäistä ja vaihtaa tyyliään, kannattaa aloittaa hitaasti, juurikin noilla perusjutuilla joita yllä on lueteltu. Pikkuhiljaa voi alkaa käyttämään värikkäämpiä, räväkämpiä mekkoja ja erikoisempia asusteita.

Kannattaa myös ottaa aikaa shoppailulle. Mene kauppaan ajan kanssa, kerää iso kasa juttuja sovitettavaksi ja viivy sovituksessa KAUAN. Peilaile, kokeile erilaisia yhdistelmiä, pyörähtele ja katsele eri kuvakulmista. Kannattaa tunnustella että miltä ne vaatteet tuntuu päällä. Jos on epämukavaa, älä osta. itsehän käytän montaakin vähän epämukavaa vaatetta, mutta tyylimuutos saattaa aiheuttaa muutenkin hieman epämukavaa oloa ihmisten seurassa, joten epämukavat vaatteet vaan pahentaa oloa. Sovituskopissa voi ottaa myös valokuvia, koska kaikkea ei yleensä kuitenkaan pysty ostamaan. Kuvat voi toimia inspiraationa ja muistutuksena jälkikäteen että mikä näyttikään hyvälle ja mitä kannattaisi vielä hankkia. Tehospurttina voisi kokeilla vaikka viikkoa ilman farkkuja, aina vaan pakolla mekko tai hame päälle. 

Mikä sitten on mun tyylin a ja o, mitä ilman en vois elää, mitä ilman en olis minä.

1) erilaiset peruspaidat

Peruspaidoissa oon parhaimmaksi todennut henkkamaukan versiot. Sieltä saa suht halvalla, joka kausi eri värejä, ja mulla ne on olleet jopa kestäviä. Kaikki ylläolevassa kuvassa olevat on h&m.

a) perustopit

b) perus pitkähihaiset

c) perus t-paidat

d) muut peruspaidat

Perustoppeja tarvii aina. Omistan jonkin verran raidallisia erivärisinä, joitain pilkullisia ja sitten ihan yksivärisiä. Yleensä tulee käytettynä ns alustoppina jonkun neuleen tai muun alla. Tai liian avonaisen mekon alla myös! Pitkähihaiset on mun pukeutumisen tärkein asia, kuten jotkut blogia pidempään seuranneet on varmaan huomanneetkin. Käytän TODELLA usein näitä erivärisiä pitkähihaisia mekkojen alla. Muuta ei tarvita. Omistan varmaan about 10 eriväristä näitä. Henkkamaukalla on hyvä valikoima myös perus t-paidoissa, näitä omistan sekä punaisen että mustan. Viimeisenä on noin puolihihoilla varustettu, avoselkäinen teeppari, näitä omistan liilan ja sinapinkeltaisen.

Ilman henkkamaukan peruspitkähihasia ei voi elää!!1

2) neuleet

Taas kerran, henkkamaukka valloittaa. Noi henkkamaukan napilliset neuleet on ollu suosikkeja pitkään, omistan muistaakseni about viis eri väristä. Toinen mitä ilman en vois elää, on bolerot, niitä en tosin kovin montaa omista. Ylipäätänsä pitkähihaiset neuleet on tärkeitä, ne voi aina vetäistä mekon kun mekon päälle.

3) no ne mekot.

Multa löytyy mekkoja ihan tajuttomat määrät. En oo koskaan laskenut, mutta veikkaan ettei 50 riitä. Riittääköhän edes sata.. En osaa sanoa. Tosiaan, tykkään ite enemmän mekoista kun hameista, mekot on helpompia :) Mekoissa tärkeitä juttuja on kuosit, värit ja jonkinnäkönen löysyys, leveähelmaisuus. Myös taskut on aina plussaa!

4) värikkäät sukkikset

Jotenkin musta tuntuu, että mulla on AINA värilliset sukkahousut. :D no ehkei sentään. Jostain syystä mustien mekkojen lisääntyessä oon hankkinut yhä enemmän värillisiä sukkiksia. No, kaikki varmaan tietää että rakastan värejä!

5) Kengät

 

Tennarit, korkokengät, sniikkerit, nilkkurit, saappaat... Kaikki käy ! Ihan fiiliksen mukaan. Eniten rakastan huimia korkokenkiä, joissa parhaimmillaan (vai pahimmillaan?) on 13 sentin korko. Omistan varmaan 70-80 paria kenkiä, mutta silti varsinkin talvella tulee useimmiten vedettyä samat, helpot mustat saappaat, jalkaan, varsinkin kouluun lähtiessä. Kesä monipuolistaa kenkien käyttöä kyllä huimasti.

6) vyöt

Jossain vaiheessa mun päällä oli päivittäin vyöt. Kiitän luojaa (sekä muotiguruja) että tällä hetkellä on muodissa jousto- yms vyöt. Niitä siis löytyykin tällä hetkellä suht hyvin. Vöillä saa kivasti asustettua perusmekkoa, ja kiristettyä löysiä mekkoja/neuleita, ja korostettua vyötäröä.

Kai ne siinä ne tärkeimmät olikin! Kysyä saa, en nyt tiedä kuinka hyvin tää edes vastas tohon kommentoijan kysymykseen. Toivottavasti oli hyötyä :) Loppuun vielä yks lemppari farkkuasu minkä löysin!